Forrester: hoe Google Workspace 336% return on investment oplevert

Het nieuwste Total Economic Impact Report van Forrester is uit en neemt Google Workspace onder de loep. De resultaten liegen er niet om. Download het volledige rapport gratis.

Het rapport

Forrester concludeert dat Google Workspace maar liefst 336% Return on Investment oplevert. Dat blijkt uit de nieuwste Total Economic Impact-studie, waarin Google Workspace onder de loep is genomen over een periode van 3 jaar. Het rapport gaat puur over Google Workspace, zonder de add-on Duet AI. De financiële impact van Google Workspace is significant blijkt uit het onderzoek.

Samenwerken in de Cloud

Het rapport laat zien dat samenwerking aanzienlijk stijgt na de implementatie van Google Workspace: met 30%. Dat lukt door de innovatieve tools binnen Google Workspace, allemaal gericht op makkelijk (en realtime) samenwerken. Google heeft met Workspace een volledig cloud-native samenwerkingspakket neergezet en sinds 2015 AI toegevoegd.

Binnen Google Workspace vallen de bekende tools zoals Gmail (maar dan met je eigen zakelijke adres), Google Docs, Google Sheets, maar bijvoorbeeld ook Google Meet, Chat en Drive. Alle tools zijn ‘cloud-native’. Join je bijvoorbeeld een call in Google Meet dan hoef je dus geen enkele plugin of app te downloaden. Alleen een internetbrowser is voldoende voor de volledige functionaliteit van alle tools.

Meer highlights uit het rapport:

 • 20% minder supporttickets
  Google Workspace werkt intuïtief voor alle collega’s
 • 90% minder tijd kwijt aan de configuratie van werkplekken
  Via de Admin Console heb je veel slimme beheersfuncties die tijd besparen
 • 40% toegenomen snelheid in het zoeken
  Wie Google zegt, denkt aan zoeken. Die expertise zit ook verwerkt in tools zoals Google Drive
 • 80% daling van de ontwikkeltijd voor applicaties
  Met AppSheet (no-code) ontwikkel je snel eigen apps

NextNovate & Google Workspace

Bij NextNovate zijn wij trots op onze Google-specialisatie Work Transformation – Enterprise. Hiermee geeft Google aan dat wij bij de grootste organisaties succesvol Google Workspace implementeren. Dat doen we onder meer door onze aanpak voor Change Management te gebruiken. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in Google Cloud Platform, maar ook in tools die een perfecte toevoeging zijn op Google Workspace zoals Okta Identity Management.

The Human Side of Cloud

Voor ons gaat de cloud om mensen. Daarom zijn we fan van Google Workspace, het stelt je collega’s in staat om makkelijk samen te werken, ongeacht de werklocatie. Samenwerken werkt realtime, gedoe over bestandsversies en ‘bezette’ bestanden behoort tot het verleden. Naast de genoemde financiële cijfers is werkgeluk even goed belangrijk. Wanneer iedereen binnen je organisatie op een plezierige manier samenwerkt, met tools die collega’s fijn vinden om te gebruiken dan zal je zien dat de productiviteit stijgt.

Lees zelf het rapport

Hieronder kun je het volledige rapport gratis downloaden.

Google Workspace

Maak gebruik van intelligente cloud-apps om altijd en overal sneller (samen) te werken. Op een veilige manier.

Gratis Download

Forrester: Total Economic Impact of Google Workspace (2024)

Een grondige economische analyse van de implementatie van Google Workspace, uitgevoerd door het gerenommeerde onderzoeksbureau Forrester.

Je bent er bijna

Meer blogs

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de digitale werkomgeving. 

Je bent nu hier:

Forrester: hoe Google Workspace 336% return on investment oplevert