Okta: Workforce Identity

NextNovate helpt als officieel Okta-partner organisaties veiliger te maken. Okta’s Workforce Identity stelt ons in staat om elke digitale werkomgeving (met Cloud én on-premise applicaties) te koppelen, zonder in te leveren op gebruiksgemak. Single Sign-On, Multi-Factor Authentication, Lifecycle Management, User Management: lees snel verder hoe we dit implementeren en waarom jouw organisatie van deze functies kan profiteren.

Niet alleen maar inloggen

Gebruikers loggen 1x in via Okta en vervolgens start je alle applicaties in de Cloud, maar ook on premise, of mobiel. Mensen hebben aantoonbaar een slechte ‘wachtwoordhygiëne’, niet gek als je bedenkt hoeveel wachtwoorden je nodig hebt voor alle werk-applicaties. Single Sign-On synct met je bestaande HR-systeem of zelfs je Active Directory, het is dus ook geschikt voor Hybrid Cloud en altijd up-to-date wat betreft wie toegang heeft of niet.

Blog: Context-based Authentication
Single Sign-On (SSO)
Single Sign-On (SSO)
Cloud Single Sign-On voor minder inloggen en meer veiligheid
Lifecycle Management
Lifecycle Management
Automatiseer on- & offboarding voor efficiëntie en meer veiligheid
'Inloggen is in 2023 veel meer dan alleen inloggegevens checken. Wij helpen grote organisaties met slimmer inloggen door gebruik te maken van bijvoorbeeld biometrisch inloggen. Of slim omgaan met MFA als je locatie/device trusted is. Makkelijker, maar ook veel veiliger.'

Martijn Veenstra (Sales Executive @NextNovate)

Zero Trust

Zero Trust is een security concept dat uitgaat van het niet automatisch vertrouwen van users, devices en meer. Voorheen gingen organisaties er vanuit dat alles en iedereen in het interne netwerk veilig, trusted was, en al het externe niet. Die tijd is lang voorbij met cloud- & hybride werken. Het uitgangspunt van Zero Trust is dan ook om op een slimme manier te regelen dat intern de juiste mensen de juiste rechten hebben, in de juiste context. Op die manier gevaarlijke en schadelijke datalekken.

MFA
MFA
Gebruik bijvoorbeeld TouchID op je Mac als 2FA om makkelijker en veiliger in te loggen
Workflows
Workflows
Maak ingewikkelde Workflows zonder code, om je processen te automatiseren

Video: Wat is Okta?

Martijn Veenstra van NextNovate legt je in deze video kort uit wat Okta is en waarom Okta jouw organisatie veiliger maakt. Gmail, Asana, Slack, Zoom, Workplace from Meta, je HR-systeem, Freshdesk, noem maar op – allemaal hebben ze een eigen inlogsysteem. Inloggegevens, dus gebruikersnamen en wachtwoorden, die jijzelf en alle collega’s moeten onthouden. En als organisatie moet je het ook zien te managen. Denk hierbij aan je on- & offboarding, hebben mensen die uit dienst zijn nog toegang tot bepaalde diensten bijvoorbeeld? Onhandig, maar ook onveilig. Zeker in grotere organisaties.

Image

Download: Identity as a Service – for dummies

Perfecte introductie tot Identity
Compleet boek, gratis
'Helder geschreven en heel compleet'