5 principes die digitale verandering tot een succes maken

Cloudwerken zorgt er voor dat je organisatie toekomstbestendiger, efficiënter en productiever wordt. Maar, digitale verandering draait niet alleen om technologie. Om je verandertraject succesvol te laten zijn, moet je de pijlen richten op een verandering in gedrag. Want alleen wanneer alle medewerkers de digitale verandering omarmen, zal je het optimale resultaat behalen.

1. Organisatieanalyse

Om te begrijpen wat de impact van de verandering zal zijn op je organisatie, medewerkers en andere stakeholders, helpt een organisatieanalyse je. Organiseer bijvoorbeeld verschillende workshops (over planning, livegang, etc.) om medewerkers al vroeg bij het traject te betrekken. Door dit te combineren met het inzicht in de huidige situatie door middel van je organisatieanalyse heb je duidelijk beeld van de impact die de verandering gaat hebben. Zo weet je dus ook welke gebieden je meer aandacht moet geven.

2. Sponsorship

Zorg voor een sterk team – inclusief hoger management en medewerkers – wat zich inzet om de verandering te promoten en deze door de organisatie te laten omarmen. Goed voorbeeld doet goed volgen, dus zal de rest van de organisatie de gewenste gedragsverandering sneller inzetten.

3. Verantwoordelijkheid van medewerkers

Betrek medewerkers actief en leer ze waarom de verandering nodig is. Zorg dat er verschillende manieren zijn waarop ze hun ideeën en feedback kunnen delen. Daarnaast kan het handig zijn om mensen aan te haken die de rol van early adopter / informele leiders op zich nemen. Zij kunnen dan ondersteuning geven tijdens de verandering. Bijvoorbeeld door te laten zien hoe zij met de verandering omgaan en tips te geven hoe er met de nieuwe technologie efficiënter gewerkt kan worden.

4. Communicatie

Stel een sterk (maar ook leuk) communicatieplan op – inclusief verschillende communicatiekanalen. Door duidelijk te communiceren over de redenen van de verandering en de voordelen ervan, zal de rest van de organisatie makkelijker mee gaan in het proces. Gebruik de CEO of iemand anders met veel aanzien als woordvoerder bij belangrijke mededelingen. Daarnaast zal het ook helpen als je het hele verandertraject zijn eigen branding meegeeft. Zo zullen collega’s de verandering op een positieve manier leren kennen en accepteren.

5. Versterken en ondersteunen van verandering

Ook nadat de verandering helemaal is doorgevoerd, heb je nazorgteams nodig om de verandering te blijven ondersteunen en versterken. Denk aan doorlopende communicatie en training om te zorgen dat iedereen actief blijft deelnemen aan de nieuwe manier van werken. Vergeet daarnaast ook niet om successen te vieren. Beloon bijvoorbeeld de mensen die de nieuwe manier van werken helemaal geaccepteerd hebben. Zo stimuleer je de medewerkers die het misschien nog wat moeilijker vinden zich aan te passen.

Meer interesse?

Alles lezen over de vijf principes voor digitale verandering? Download dan NextNovate’s playbook to drive effective digital change: Five Essential Principles (40 pagina’s) door het formulier hieronder in te vullen.

Google Workspace

Maak gebruik van intelligente cloud-apps om altijd en overal sneller (samen) te werken. Op een veilige manier.

Gratis Download

NextNovate’s playbook to drive effective digital change

Een tool kopen kan iedereen, maar hoe zorg je dat iedereen meekomt in blijvende digitale verandering? Wij delen de geheimen met je in dit whitepaper, zodat jouw volgende implementatie een succes gaat worden. Download ‘m snel. 

Je bent er bijna

Meer blogs

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de digitale werkomgeving. 

Je bent nu hier:

5 principes die digitale verandering tot een succes maken