Samenwerken in de cloud met zakelijke apps van Google

Alles wat nodig is om jouw bedrijf optimaal te laten samenwerken op iedere computer, tablet of telefoon. Google Workspace (G Suite) is volledig cloud native en klaar voor de toekomst.

Kies voor innovatie

Alles wat je nodig hebt voor online samenwerken. Inclusief sterke Enterprise features voor grote organisaties. Geen gedoe meer, met Google Workspace beheer je met het grootste gemak gebruikers, rechten of toegang, alles via de centrale beheerconsole.

Bestanden delen in de plaats van toevoegen als bijlage, in realtime documenten bewerken met je collega’s, vergaderen vanaf de bank: het kan allemaal met Google Workspace.

Wij implementeren Google Workspace bij grote organisaties zoals Randstad en OLX Group.

Gmail
Gmail
Gmail, maar dan met je eigen @domeinnaam. Overal bereikbaar
Google Docs
Google Docs
Echt samenwerken in Docs, Sheets & Slides. Realtime
Google Meet
Google Meet
Vanuit je browser (incl. picture-in-picture) online videobellen
'Geen gedoe meer met VPN-verbindingen en bedrijfsnetwerken, met Google Workspace heb je alleen je browser nodig voor toegang tot je mail, documenten of kalenders'

Martijn Veenstra (Sales Executive @NextNovate)

Unicorns kiezen voor Google Workspace

Unicorns zijn scale-ups opgericht na 2005, met een hoofdkantoor in Europa en gewaardeerd op 1 miljard euro of meer. Wij hebben in 2022 onderzocht welk platform deze innovatieve en snelgroeiende organisaties gebruiken. Een ruime meerderheid kiest voor Google Workspace in de plaats van traditionele systemen.

69%
Google Workspace

2022

14.9%
Microsoft

2022

Lees ons onderzoek (EN)
Admin Console
Admin Console
Uitgebreide opties voor Admins voor instellingen rond o.a security
Google Drive
Google Drive
Makkelijk beleidsregels opstellen rond Drive over toegang & downloads
Google Sheets
Google Sheets
Ook voor complexe formules, macro’s, Google Query of zelfs apps

Een nieuwe manier van werken

Google Workspace is niet zomaar een cloudtool, het is een nieuwe manier van werken. Voorheen werden documenten heen en weer gestuurd tussen collega’s die elk iets toevoegden. In Google Workspace werken meerdere mensen samen aan hetzelfde document. Of dat nu een Google Docs, Sheet, of Slides bestand is.

Change management

Gelukkig hoef je als organisatie niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden. Bedrijven kiezen voor NextNovate vanwege onze expertise op het gebied van change management. Lees bijvoorbeeld eens ons playbook om blijvende digitale verandering te realiseren.

Context Aware Access

Met Context Aware Access regel je wie toegang heeft tot wat en wanneer. Via policies kun je regels opstellen om je organisatie extra te beveiligen. Je kunt op basis van een aantal attributen policies aanmaken. Denk aan: IP-adres, locatie, de versie van het besturingssysteem van de gebruiker, beveiligingsstatus of bijvoorbeeld of het gaat om company-owned devices. Context Aware Access policies kun je instellen voor bijna alle Google Workspace apps, maar ook voor third party SAML-apps.

Image

Data Loss Prevention

Wie zijn de zwakste schakels in een organisatie? Je denkt er misschien niet gelijk aan, maar uiteindelijk zijn wij dat zelf, de gebruikers. Via Data Loss Prevention, afgekort DLP, heb je als Admin controle over wat er gedeeld wordt in je organisatie. Je kunt regels opstellen dat gebruikers gewaarschuwd worden wanneer ze bestanden in Drive extern willen delen. Maar je kunt ook hele geavanceerde regels opstellen, denk aan het voorkomen dat bestanden die voldoen aan bepaalde triggers (specifieke woorden, paspoort-/creditcardnummers gedeeld worden.

Image

Google Workspace licenties

Google Workspace komt in verschillende versies, met elk eigen features. Zo zijn er 3 Business licenties en een aantal Enterprise licenties. De belangrijkste tools zoals Gmail, Google Docs, Sheets & Slides zitten in alle versies. Maar de belangrijkste versie voor grotere organisaties is Google Workspace Enterprise. Met deze enterprise features zijn we dagelijks bezig voor onze klanten, die soms duizenden tot tienduizenden medewerkers hebben. In het enterprise pakket zitten de meest uitgebreide beheerderstools en de meest uitgebreide tools voor security.

Image

Sneller Google Workspace beheren

Stroomlijn jouw activiteiten in Google Workspace met krachtige softwaretools van Florbs.

Automatiseer tijdrovende beheertaken, voorkom beveiliging bedreigingen en bescherm de gegevens van jouw bedrijf, beheer e-mailhandtekeningen centraal om merkconsistentie te behouden.

Meer over Florbs
Admin Automation
Admin Automation
Creëer workflows voor on- en offboarden van werknemers
Security & Auditing
Security & Auditing
Bescherm jouw gevoelige gegevens in Google Drive
Email Signature Management
Email Signature Management
Zorg ervoor dat de handtekeningen van het personeel altijd on-brand en nauwkeurig zijn

Download: NextNovate’s playbook to drive effective digital change

Theorie & praktijk van verandering
Meest gedownload in 2022
'Ontzettend leerzaam en waardevol'