Chrome Policies: de basics
Chrome Policies geven IT-beheerders meer controle over de apparaten in hun organisatie. De Chrome Enterprise Upgrade licentie zorgt dat je een hoop extra (beheers-) functies kunt gebruiken binnen Chrome, waaronder Chrome policies.
Deze policies kun je pushen. Er bestaan 4 verschillende niveaus waarop je dat kunt doen: grofweg van device-breed tot heel specifiek het Chrome-profiel van ingelogde gebruikers. Om nog gerichter te werk te gaan maak je Organizational Units (OU’s) aan. Op die manier kun je policies pushen naar bijvoorbeeld specifieke teams, kantoren, landen, noem maar op.
Door de juiste policies te kiezen kun je een organisatie slimmer managen als IT-beheerder. En tegelijkertijd zorgen dat iedereen binnen je bedrijf profiteert van betere beveiliging, maar ook makkelijker werken.
Wat kun je er concreet mee?
Je kunt op afstand instellen dat bepaalde apps of web-apps standaard pre-geïnstalleerd worden en niet verwijderd kunnen worden door de gebruiker. Op die manier krijgen alle collega’s een complete werkomgeving die je als IT-beheerder zelf inricht, zonder dat je zelf die apps manueel installeert op het device. We hebben gezien dat grote klanten van NextNovate hiermee enorm veel tijd hebben bespaard op onboarding, in vergelijking met Windows devices.
Niets irritanter voor nieuwe collega’s om aan hun (digitale) lot overgelaten te worden wanneer ze een nieuwe werk-laptop ophalen of thuis geleverd krijgen. Chrome stelt je als IT-beheerder in staat om alles al in te regelen. Met Zero-touch enrollment kunnen Chromebooks zich zelfs automatisch aanmelden zonder jouw tussenkomst, dus direct bij collega’s op afstand, als ze thuiswerken bijvoorbeeld.
Voorbeeld: Encryption enforcen
Het voordeel van de Chrome browser is dat je die kan installeren op veel verschillende apparaten: op Windows-, Linux- of Mac-machines. Dit zorgt voor bijna eindeloos veel mogelijkheden die ook veel breder zijn dan alleen de Chrome browser.
Zo kun je via een policy instellen dat dat het Windows of Mac-device van iedereen encrypted moet zijn, zoals Chromebooks dat standaard zijn. Een encrypted device is veiliger wanneer gevoelige gegevens gedownload worden en de laptop daarna bijvoorbeeld gestolen wordt. Vervolgens stel je de rechten in wanneer een device niet-encrypted is, bijvoorbeeld beperkingen in het gebruik van Google Drive waar gevoelige bestanden te downloaden zijn.
Voorbeeld: Bladwijzers pushen
Minder ingewikkeld, maar wel nuttig is het pushen van een set van bladwijzers naar de Chrome browser. Op die manier heeft iedereen in je team of organisatie altijd de juiste links bij de hand.
Veel meer mogelijkheden
Chrome policies bestaan voor tal van onderwerpen, honderden policies zijn beschikbaar. Denk aan instellingen voor netwerken, (cloud-) afdrukken, inloggen en wachtwoordbeheer. Ook kun je policies pushen die te maken hebben met Enterprise Mobility Management (EMM)-oplossingen zoals Citrix, IBM of VMWare. Je kunt als IT-beheerder zelfs aan de slag met policies voor de Android- of Linux-schil in Chrome OS. Bekijk zelf de volledige lijst van policies op de website van Google.
Slim instellen scheelt tijd
NextNovate heeft ruime ervaring in het slim instellen van Chrome policies. Wij kunnen je dan ook perfect adviseren voor jouw specifieke situatie. Het slim instellen van Chrome policies kan je als IT-beheerder een hoop tijd schelen. Denk daarbij aan het juist inrichten van Organizational Units (OU’s). Door OU’s slim in te zetten kun je makkelijker naar (sub-) teams, afdelingen of locaties pushen. Wel zo makkelijk binnen het dagelijks managen van de IT in een grote organisatie. Zit je met een specifieke vraag? Plan een keer een call in met ons en we denken graag met je mee. Bijvoorbeeld met onze Chrome Proof of Value.