De problemen met videovergaderen of online presentaties in de praktijk
Misschien ken je deze situatie inmiddels wel: een deel van je collega’s werkt op vaste dagen vanuit huis, de anderen vanuit kantoor. Om 13u is een meeting met het gehele team gepland. De mensen die op kantoor werken gaan op gepaste afstand van elkaar in de meetingroom zitten en de rest van de mensen sluit aan via een online vergadering.
Al snel dient zich dan een probleem aan. Op welk scherm ga je deze ‘digitale deelnemers’ namelijk aanzetten? Het scherm van je laptop is onhandig, omdat de mensen thuis dan niet iedereen even goed kunnen horen. Bovendien is het vrijwel onmogelijk om iedereen die aanwezig is, ook daadwerkelijk in beeld te krijgen. Op het grote presentatiescherm dan maar? Ai, die heeft geen ingebouwde microfoon…
Hoe Google Meet Hardware jou kan helpen
Zoals inmiddels bekend is zijn wij groot fan van de oplossingen van Google. Daarom zullen we in dit artikel verder spreken over de voordelen die de hardware van Google te bieden heeft. Deze oplossingen kun je overigens ook gebruiken wanneer jouw organisatie gebruik maakt van bijvoorbeeld een Microsoft omgeving, maar houd er dan rekening mee dat sommige integraties niet optimaal werken.
Terug naar de hardware. Google Meet ontwikkelde in samenwerking met bekende merken zoals ASUS en Logitech verschillende Google Meet Hardware kits. Deze zorgen er letterlijk voor dat je voortaan iedere ruimte of kamer kunt gebruiken als video-vergaderzaal. Hierbij dient het eerste voordeel van deze systemen zich meteen aan: ze zijn namelijk enorm eenvoudig in gebruik. De hardware is zo gemaakt dat je effectieve meetings organiseert met HD-beeld en loepzuiver geluid.
Wat je je daarbij voor moet stellen? Kort gezegd bestaan de kits (afhankelijk van het merk en de grootte) uit een Chromebox, een tablet of bedieningspaneel, een speaker/microfoon en een intelligente HD-camera die ervoor zorgt dat iedereen in de ruimte goed in beeld komt.
Afhankelijk van jouw behoefte, het merk en de grootte van je team (of ruimte) is de Google Meet Hardware in drie configuraties verkrijgbaar: small, medium en large. Zo kun je in een ruimte tot ongeveer 20 personen tegelijk laten mee vergaderen (in calls tot 250 personen). Tel daar de integratie met je Google Agenda bij op en je kantoor is toekomstproof – nu ook de komende tijd mensen deels thuis en deels op kantoor werken.
Hoe Google Meet Hardware werkt en wat je krijgt
Mocht je nog twijfelen over waarom je niet net zo goed je ingebouwde webcam kunt gebruiken, nemen we je hieronder verder mee in wat de Google Meet Hardware Kits precies te bieden hebben. Daarnaast kijken we hoe ze bijdragen aan het werken van nu, en de toekomst van online vergaderen en presenteren.
Google Meet Compute System & Touchscreen bedieningspaneel
De Google Meet Hardware draait op een krachtige mini-pc, het Google Meet Compute System. Uitgerust met vaak een krachtige Intel (i7) processor, SSD en een magnetisch chassis. Handig is het losse touchscreen besturingspaneel. Je agenda is gekoppeld en om een call te joinen hoef je alleen even op het scherm te tikken. Ook kun je makkelijk je audio- en video-instellingen beheren.
Slimme HD-kwaliteit camera’s & feilloos geluid
De camera’s die bij de Google Meet Hardware Kits geleverd worden zijn slim. Ze schalen namelijk automatisch bij op basis van het aantal mensen dat de camera in een ruimte detecteert. Het beeld wordt aangepast, zonder dat je de camera in een bepaalde hoek hoeft te draaien om iedereen in beeld te krijgen. Zo voorkomt de camera dat mensen buiten beeld vallen. Zo krijgen je collega’s thuis precies mee wat jullie in de vergaderruimte op kantoor doen.
Integratie met je Google Agenda
Binnenkomen in een ruimte waar jouw geplande meeting al voor je klaarstaat? En die je vervolgens alleen nog maar met je stem hoeft te ‘activeren’? Dat kan. Door de integratie met je Google Agenda kun je makkelijk een ruimte boeken (waar de kit geïnstalleerd is). Bij iedere afspraak die gemaakt wordt, wordt een Google Meet link toegevoegd waarmee ook de mensen thuis je meeting kunnen joinen. Omdat je de afspraak toekent aan de vergaderruimte met de Meet Hardware, staat jouw geplande meeting voor je klaar en hoef je alleen nog maar te beginnen.
Wat heb ik nodig?
Producenten als ASUS, Lenovo en Logitech bieden verschillende Google Meet Hardware kits aan. Allemaal bieden ze de keuze tussen een ‘small’, ‘medium’ en ‘large’ versies, afhankelijk van het beoogde aantal personen in en de grootte van de meetingroom die tijdens de vergadering in beeld moeten komen. In onderstaande video leggen we globaal uit welke onderdelen de kits hebben.
Weten welke Google Meet Hardware kit bij jouw situatie past?
In onze shop zie je precies welke kits wij leveren. Zit je met vragen of heb je keuzestress? Vraag dan Martijn van NextNovate om advies! Heb je eenmaal de juiste Google Meet Hardware kit gekozen? Dan ben je binnen een aantal dagen al up & running, en vergader ook jij voortaan op een innovatieve, plezierige en vooral zeer effectieve manier.
{{cta(’41b28d72-dc79-4405-a2e7-6ea1e130b623′)}}