Hoe Connected Companies verbondenheid omzetten in productiviteit

Connected Companies zijn productiever en winstgevender. Ze ontstaan ​​wanneer mensen zich verbonden voelen en er in de organisatie een sterke bedrijfscultuur is.

Waar het op neerkomt: Connected Companies zijn 21% productiever en 17% winstgevender. Niet alleen is de moraal onder werknemers hoog, de organisaties zijn zakelijke krachtpatsers waar communicatie, transparantie, samenwerken en innovatie hoog in het vaandel staan. Iedereen telt mee en bouwt mee aan een sterkere organisatie. Vergis je niet, dit alles kan eenvoudiger zijn dan het klinkt:

1. Efficiëntie zorgt voor verbondenheid

Connected Companies zijn succesvol omdat ze nieuwe manieren vinden om werknemers te betrekken. Zo’n 77% van de bedrijven vindt bijvoorbeeld dat e-mail inefficiënt is, maar de meeste organisaties gebruiken nog steeds deze decennia oude technologie: ‘old habits die hard’. Connected Companies daarentegen investeren in platforms en processen die werknemers helpen om direct met hun werk- en teamgenoten te communiceren. Het resultaat is dat je hele organisatie minder tijd en geld besteedt aan inefficiënte processen en juist meer tijd aan productieve workflows.

2. De juiste informatie op het juiste moment

Het opbouwen van een Connected Company gaat over het delen van informatie. Over het vinden van een manier om kennis delen efficiënt en laagdrempelig te maken – zodat medewerkers daadwerkelijk kennis delen. Connected Companies gebruiken open en transparante platforms om op het juiste moment toegang te krijgen tot de juiste informatie. Ze gebruiken hulpmiddelen met doorzoekbare, toegankelijke databases en communicatie-threads die iedereen tijd besparen. Connected Companies stellen werknemers in staat om deel te nemen aan tweerichtingsgesprekken met andere werkteams, afdelingen, vestigingen, kantoren en managers.

3. Verbondenheid inzetten voor productiviteit

Wanneer een Connected Company is gevormd, werpt ze langzaam haar vruchten af. Medewerkers raken meer verbonden en werk wordt productiever. Connected Companies hebben vijf keer meer kans om goed presterende bedrijven te zijn. Zo’n 56% van de CEO’s van Connected Companies ziet de winst stijgen. Deze investeringen bouwen een krachtig, duurzaam voordeel op dat Connected Company consequent boven de concurrentie plaatst!

Wil jij ook advies over digitale innovatie en samenwerking?

Google Workspace

Maak gebruik van intelligente cloud-apps om altijd en overal sneller (samen) te werken. Op een veilige manier.

Meer blogs

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de digitale werkomgeving. 

Je bent nu hier:

Hoe Connected Companies verbondenheid omzetten in productiviteit