6 redenen waarom Connected Companies beter presteren

Uit onderzoek is gebleken dat Connected Companies productiever, winstgevender en innovatiever zijn. Zeker in tijden van thuiswerken is het belangrijk om als organisatie verbonden te blijven. In dit artikel introduceren we je tot de wereld van Connected Companies en geven we zes redenen waarom deze organisaties beter presteren. Benieuwd naar hoe jouw organisatie scoort? Download de checklist onderaan!

Volgens Forrester bestaan er zes redenen waarom Connected Companies beter presteren. Ook beschrijft het toonaangevende onderzoeksbureau concrete acties die deze organisaties hebben ondernomen om de digitale veranderingen te stimuleren. Hieronder geven we je een samenvatting:

1. Communicatie: Werknemers weten precies waar ze de informatie kunnen vinden die ze zoeken

Connected Companies zorgen voor digitale oplossingen die werknemers in staat stellen om makkelijk digitaal te communiceren en informatie te delen tussen verschillende afdelingen en werkgroepen. Waar het om draait is het benutten van de kracht van het collectief: je kunt makkelijk een beroep doen op de expertise van collega’s van andere afdelingen, locaties – zelfs landen.

2. Productiviteit: Werknemers besteden tijd aan werk wat er echt toe doet

Dankzij het gebruik van slimme tools kunnen medewerkers van Connected Companies slim tijd besparen en taken sneller uitvoeren. Voor collega’s buiten de kantooromgeving (denk aan winkelmedewerkers, zorgverleners) betekent dat bijvoorbeeld efficient diensten ruilen, feedback geven of dagrapporten invullen. Voor kantoormedewerkers kan het gaan om het plannen van vergaderingen of het, volgen van projectstatussen. Wanneer de digitale werkomgeving logisch en intuïtief is ingericht, werken medewerkers efficiënter omdat ze toekomen aan wat er echt toe doet.

3. Transparantie: Werknemers hebben duidelijkheid over de acties van het MT

Managers bij Connected Companies nemen sneller stappen om hun doelstellingen te communiceren. Teams zijn sneller geïnformeerd en ook gemotiveerd door managers. Uit onderzoek blijkt dat Connected Companies een hogere medewerkerstevredenheid hebben omdat iedereen het gevoel heeft maximaal bij te dragen aan de organisatie en de organisatiedoelen. 6 redenen waarom Connected Companies beter presteren

4. Betrokkenheid van werknemers: Iedereen voelt zich betrokken bij het werk en elkaar

Connected Companies investeren in hulpmiddelen die werknemers in staat stellen om productiever te werken, maar dat is nog maar een begin. Waar het echt om gaat is dat iedereen in een organisatie een makkelijke manier moet hebben om collega’s vragen te stellen, gesprekken met managers of het MT aan te gaan en kennis te delen.

5. Empowerment: Medewerkers hebben een stem

Managers zijn in Connected Companies zichtbaarder en toegankelijker. Ze luisteren beter en (h)erkennen de prestaties van werknemers. Als gevolg hiervan voelen werknemers zich gemachtigd om hun mening te geven (en doen ze dit ook!) en worden ideeën met de hele organisatie gedeeld. Ongeacht rangen en standen: Iedereen heeft een stem en iedereen mag bijdragen aan de organisatie!

6. Bedrijfscultuur: Ideeën en aanbevelingen van iedereen worden serieus genomen

Als gevolg van deze oplossingen is de bedrijfscultuur van Connected Companies over het algemeen sterker en meer samenhangend. Meer verbondenheid tussen collega’s leidt tot meer positieve interactie. Ook zullen nieuwe medewerkers zich sneller opgenomen voelen op hun nieuwe werkplek.

Download de checklist

Download de checklist om meer te weten te komen over wat een Connected Company definieert en hoe jouw organisatie scoort. In de .pdf lees je nieuw onderzoek naar de rol van empowerment, communicatie en transparantie bij het stimuleren van bedrijfsprestaties en -cultuur.

Google Workspace

Maak gebruik van intelligente cloud-apps om altijd en overal sneller (samen) te werken. Op een veilige manier.

Meer blogs

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de digitale werkomgeving. 

Je bent nu hier:

6 redenen waarom Connected Companies beter presteren