Hoe Connected Companies de kracht van bedrijfscultuur omarmen

De bedrijfscultuur is een van de meest waardevolle bezittingen van een organisatie. Het definieert hoe en waarom werknemers hun werk benaderen. Het voegt een diepgaande, intrinsieke reden toe waarom collega’s elke dag naar werk gaan. Een sterke bedrijfscultuur brengt collega’s samen. Zwakke bedrijfscultuur zorgt juist voor minder intrinsiek gemotiveerde medewerkers.

1. Zwakke bedrijfscultuur bevordert ontvreemding

Elke manager is het ermee eens: een sterke bedrijfscultuur is beter dan een zwakke. Nieuw onderzoek van Forrester voegt overtuigend bewijs toe om die bewering te ondersteunen. In de meeste Connected Companies heeft bijna iedereen het gevoel dat hij/zij een sterk netwerk van betrouwbare en ondersteunende collega’s heeft. Het gevoel van verbondenheid en vertrouwen maakt bijna elk aspect van het werk eenvoudiger, van het plannen van een vergadering tot het uitvoeren van projecten. In ‘normale bedrijven’ zegt slechts 19% van de werknemers over zo’n netwerk te beschikken, wat hun betrokkenheid, moraal en gevoel van verbondenheid vermindert.

2. Verbinden is behouden

Zorgen voor verbondenheid onder werknemers heeft niet alleen invloed op het werkmoraal. Connected Companies hebben een 10% hoger retentiepercentage dan hun concurrenten. Het behoud van medewerkers is een belangrijke strategie om de waarde van het bedrijf te laten groeien, de kennis van iedereen te vergroten en kostbare recruitment te vermijden.

3. Betere onboardingprocessen bouwen

Bijna de helft van de HR-managers zegt dat onboardingprocessen niet meer werken. Connected Companies gebruiken digitale tools om onboarding eenvoudiger maken en nieuwe collega sneller de bedrijfscultuur te laten begrijpen. Een open communicatieplatform kan worden gebruikt om onboardingmaterialen te delen, nieuwe teamgenoten te verwelkomen en ze onmiddellijk het gevoel te geven dat ze deel uitmaken van de groep. Deze relatief eenvoudige wijzigingen kunnen enorme voordelen voor een organisatie opleveren. Connected Companies zien een vermindering van 40% in personeelsverloop en een productiviteitsverhoging van 17%. De kracht van een inclusieve, verbonden cultuur bij deze bedrijven kan niet genoeg worden benadrukt!

Google Workspace

Maak gebruik van intelligente cloud-apps om altijd en overal sneller (samen) te werken. Op een veilige manier.

Meer blogs

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de digitale werkomgeving. 

Je bent nu hier:

Hoe Connected Companies de kracht van bedrijfscultuur omarmen