Hoe Connected Companies de communicatiekloof dichten

Stel dat je een bericht plaatst op intranet, leest iedereen dan vanzelf het bericht? Of moet je nog reminders mailen? In een ideale situatie zijn alle collega’s verbonden en heeft iedereen de mogelijkheid om te reageren op berichten. In Connected Companies is dit al het geval en onderzoek leert dat deze organisaties de meest winstgevende en innovatie zijn van dit moment.

1. Beslissingen begrijpen

Connected Companies weten dat succes wordt aangewakkerd door sociale relaties – binnen en buiten je organisaties. Wanneer sociale relaties goed werken door open en transparante communicatie, is de kans groter dat de organisatie floreert. Nieuw onderzoek van Forrester toont aan dat 99% van de werknemers van Connected Companies begrijpt waarom beslissingen worden genomen door het management. Bij ‘normale organisaties’ begrijpt slechts 5% van de collega’s de beslissingen van het management. Een gevoel van ‘aan de zijlijn staan’ heeft sterke negatieve gevolgen voor de samenhang, cultuur en de productiviteit van je organisatie.

2. Pijnpunten identificeren en oplossen

Sommige van de meest voorkomende communicatiehulpmiddelen, zoals een intranet, vereisen het gebruik van aanvullende tools om effectief te zijn. Stel dat de CEO een nieuwe doelstelling aankondigt op intranet, moet hij/zij dan ook een mail sturen om te zorgen dat het bericht überhaupt gelezen wordt? Beperkte tools maken het lastig om werknemers op grote schaal te bereiken. Ook kan het lastig zijn om opgebouwde kennis terug te zoeken. Inefficiëntie ligt hier vanzelfsprekend op de loer!

3. Tools kiezen die conversaties aanmoedigen

Connected Companies gebruiken tools die collega’s in staat stellen om hun kennis en expertise te delen. Ze maken het makkelijk om deel te nemen aan tweerichtingsgesprekken, vooral tussen verschillende afdelingen, maar ook tussen werkgroepen of zelfs functies. In een Connected Company kan bijvoorbeeld een kassamedewerker in gesprek gaan met de CEO, om een extreem voorbeeld te noemen. Wie weet dat zijn/haar stem gehoord wordt, heeft 4,6 keer meer kans om empowered te voelen en om het beste uit zichzelf en de baan te halen!

Wil jij ook advies over digitale communicatie?

Voetnoten

Newsweaver, ‘Effectieve interne communicatie leveren’, 2017 Newsweaver, ‘Effectieve interne communicatie leveren’, 2017 Poppulo, ‘Wereldwijde interne communicatiestatistieken, benchmarks en trends’ 2015

Google Workspace

Maak gebruik van intelligente cloud-apps om altijd en overal sneller (samen) te werken. Op een veilige manier.

Meer blogs

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de digitale werkomgeving. 

Je bent nu hier:

Hoe Connected Companies de communicatiekloof dichten