Wij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van Google naar Google migraties. Deze migraties zijn nodig wanneer je bestaande Google Workspace-omgevingen wil samenvoegen. Wanneer organisaties fuseren of andere bedrijven opkopen, komt er een tijd dat je moet nadenken over het migreren van de IT-omgevingen. Zo’n migratieproces kan complex zijn, zeker als je bedenkt dat het vaak om grote hoeveelheden data (e-mail, data) en complexe IT-infrastructuur gaat en je dan ook nog hinder van downtime wil voorkomen.
Het beheren van je Google Workspace-omgeving is een ding, maar het migreren van twee omgevingen is een ander verhaal. Zeker omdat je zoiets niet dagelijks doet. Wij bij NextNovate hebben veel ervaring met Google naar Google migraties en helpen je graag verder. Of we nemen de migratie volledig voor je uit handen.
We gebruiken bewezen methoden voor onze Google naar Google migraties, zowel als het gaat om het technische als het change management aspect. Het belangrijkste voor een succesvolle migratie van Google Workspace-omgevingen is voorbereiding, planning, communicatie, en natuurlijk uitgebreide technische know-how. Op die manier kunnen we er voor zorgen dat gebruikers geen hinder ondervinden van de migratie. Of in ieder geval erg weinig, door de migratie uit te voeren in het weekend bijvoorbeeld.

Bart Zuidgeest (CEO @NextNovate)
Change Management is uiterst belangrijk
Wij hebben vanuit NextNovate onze eigen manier van Change Management ontwikkeld. En natuurlijk gebruiken we die ook als het gaat om migraties. Het zorgt voor veel structuur in het migratieproces, waarin iedereen goed op de hoogte blijft. We nodigen je uit om ons whitepaper over digitale verandering eens te lezen, waarin we meer vertellen over onze aanpak van Change Management: NextNovate’s Playbook To Drive Effective Digital Change: Five Essential Principles.
Het migratieproces in het kort
Een Google Workspace naar Google Workspace migratie bestaat uit 8 stappen:- 1. Voorafgaand aan de start Het bespreken van alle belangrijke informatie zoals licenties, hoeveelheden data, scopes.
- 2. Project kick-off Tijdens de projectstart stellen we samen met jou de belangrijkste doelen en tijdlijnen vast, inclusief de datum voor go-live. Achter de schermen zetten een eigen (tijdelijke) projectteam helpdesk op of een Google Sites met alle belangrijke informatie omtrent het project.
- 3. Key user up-to-date & up-to-speed Een belangrijk deel van onze aanpak is het vormen van een kleine groep key-users.
- 4. Afstemmen van het technische gedeelte Wie doet wat en met welke tools?
- 5. Eerst migreren van de key-users Na het migreren van de key-users kunnen we die resultaten eerst analyseren samen met jou als klant, om grondig te bekijken of er geen fouten zijn ontstaan en iedereen blij is met de resultaten.
- 6. De grote go-live Als de key-users succesvol zijn gemigreerd, kunnen we doorgaan met de rest van de gebruikers.
- 7. Goedkeuring En een gezamenlijk (digitaal) feestje als alles gelukt is!
