Metaverse

Meta omschrijft de Metaverse als de toekomst van digitaal samenwerken. Je zet een headset op en komt in een virtuele wereld terecht van VR en AR. Organisaties zetten de Metaverse bijvoorbeeld in voor trainingen, of om op een nieuwe manier te vergaderen als je niet bij elkaar kunt komen. Met de headsets creƫer je ook snel een virtuele werkplek met extra beeldschermen, of speel je games.

Veel toepassingen

Om de Metaverse te gebruiken heb je een headset nodig. Meta maakt zelf ook headsets, de Meta Quest 2 en de duurdere Meta Quest Pro. Deze headsets stellen je in staat om virtueel te vergaderen in Horizon Workrooms, maar je kunt er ook mee gamen of trainingen volgen. Denk bijvoorbeeld aan het omgaan met speciale apparatuur of procedures op de werkvloer.

De Metaverse zou je eigenlijk een keer moeten ervaren. Neem contact met ons op voor een demo of kom eens langs als we een event organiseren.

Augmented Reality
Augmented Reality
AR combineert de virtuele wereld met wat je daadwerkelijk om je heen ziet
Virtual Reality
Virtual Reality
VR is een volledig virtuele 3D-omgeving

Zakelijk gebruik van de Metaverse

Veel mensen hebben vragen over de Metaverse en wat de Metaverse betekent voor de manier waarop we werken. Kijk mee met Dan Leonard (NextNovate) en ontdek hoe je bijvoorbeeld teammeetings doet in Meta’s Horizon Workrooms. Ook kun je met de headsets makkelijk een virtual screen setup maken.

Image