Google naar Google migraties

Wij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van Google naar Google migraties. Deze migraties zijn nodig wanneer je bestaande Google Workspace-omgevingen wil samenvoegen. Wanneer organisaties fuseren of andere bedrijven opkopen, komt er een tijd dat je moet nadenken over het migreren van de IT-omgevingen. Zo’n migratieproces kan complex zijn, zeker als je bedenkt dat het vaak om grote hoeveelheden data (e-mail, data) en complexe IT-infrastructuur gaat en je dan ook nog hinder van downtime wil voorkomen.

Stappenplan + whitepaper

Scroll

Migratie uitbesteden?

NextNovate - Google Partner

Het beheren van je Google Workspace-omgeving is een ding, maar het migreren van twee omgevingen is een ander verhaal. Zeker omdat je zoiets niet dagelijks doet. Wij bij NextNovate hebben veel ervaring met Google naar Google migraties en helpen je graag verder. Of we nemen de migratie volledig voor je uit handen.

NextNovate - Google Partner

Bewezen methoden

We gebruiken bewezen methoden voor onze Google naar Google migraties, zowel als het gaat om het technische als het change management aspect. Het belangrijkste voor een succesvolle migratie van Google Workspace-omgevingen is voorbereiding, planning, communicatie, en natuurlijk uitgebreide technische know-how. Op die manier kunnen we er voor zorgen dat gebruikers geen hinder ondervinden van de migratie. Of in ieder geval erg weinig, door de migratie uit te voeren in het weekend bijvoorbeeld.

Voel je vrij om een call in te plannen om een (mogelijke) migratie te bespreken

Martijn Veenstra NextNovate
Martijn Veenstra Sales Lead

Change Management is uiterst belangrijk

Wij hebben vanuit NextNovate onze eigen manier van Change Management ontwikkeld. En natuurlijk gebruiken we die ook als het gaat om migraties. Het zorgt voor veel structuur in het migratieproces, waarin iedereen goed op de hoogte blijft. We nodigen je uit om ons whitepaper over digitale verandering eens te lezen, waarin we meer vertellen over onze aanpak van Change Management: NextNovate’s Playbook To Drive Effective Digital Change: Five Essential Principles.

NextNovate Change Management

Het migratieproces in het kort

Een Google Workspace naar Google Workspace migratie bestaat uit 8 stappen:

 • 1. Voorafgaand aan de start
  Het bespreken van alle belangrijke informatie zoals licenties, hoeveelheden data, scopes.  
 • 2. Project kick-off 
  Tijdens de projectstart stellen we samen met jou de belangrijkste doelen en tijdlijnen vast, inclusief de datum voor go-live. Achter de schermen zetten een eigen (tijdelijke) projectteam helpdesk op of een Google Sites met alle belangrijke informatie omtrent het project.
 • 3. Key user up-to-date & up-to-speed
  Een belangrijk deel van onze aanpak is het vormen van een kleine groep key-users.
 • 4. Afstemmen van het technische gedeelte
  Wie doet wat en met welke tools?
 • 5. Eerst migreren van de key-users
  Na het migreren van de key-users kunnen we die resultaten eerst analyseren samen met jou als klant, om grondig te bekijken of er geen fouten zijn ontstaan en iedereen blij is met de resultaten. 
 • 6. De grote go-live
  Als de key-users succesvol zijn gemigreerd, kunnen we doorgaan met de rest van de gebruikers. 
 • 7. Goedkeuring
  En een gezamenlijk (digitaal) feestje als alles gelukt is! 

NextNovate's Google to Google Migrations Guide
Download ons whitepaper

Bespreek de opties

We kunnen ons voorstellen dat je een hoop vragen hebt over een (mogelijke) migratie. Voel je vrij om een call in te plannen met Martijn Veenstra om alle mogelijkheden door te spreken.

Plan een Call

Start het gesprek

Waar staat jouw organisatie?

Laten we beginnen met een kennismaking. Laat je mail achter en we nemen contact met je op.

Plan een online meeting
 • Binnen 24 uur reactie
 • Online vanwege COVID-19
Martijn Veenstra Sales Lead