Het Verschil tussen Office 365 en G Suite (Google Apps)

Wil je binnen jouw organisatie efficiënter kunnen (samen)werken door middel van cloud technology? Dan heb je wat te kiezen.

Er zit namelijk flinke groei in het aantal productiviteitspakketten om samen te werken in documenten, bestanden delen, agenda’s inzichtelijk maken en digitaal van gedachten kunnen wisselen.

De twee giganten die op dit moment de cloud domineren zijn Google en Microsoft, respectievelijk met Google’s G Suite (Google Apps) en Office 365. Wij krijgen bij NextNovate regelmatig de vraag van organisaties welk productiviteitspakket hen de beste prijs-kwaliteit verhouding biedt. Want hoewel beide diensten het nodige gemeen hebben, verschillen ze op een aantal cruciale terreinen.

Dit blog geeft je een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen Office 365 en Google G Suite op drie terreinen: functionaliteit, prijs en flexibiliteit. Zo kun je alvast aftasten welke oplossing de meeste waarde biedt voor jouw organisatie.

Wat kun je met G Suite en Office 365?

Laten we vooropstellen: of je nu kiest voor Google G Suite of Office 365; de productiviteit van jouw organisatie zal toenemen. Beide productiviteitssuits komen met alle software aan boord die je nodig hebt om je alledaagse – en minder alledaagse – werkzaamheden te verrichten. Of je nou kiest voor G Suite of Office 365, je beschikt over krachtige oplossingen om jouw documenten, spreadsheets, presentaties, emails en agenda bij te houden.

In de kern erg gelijkwaardig dus. Waar Google een minimalistische look and feel adopteert, bouwt Microsoft voort op de ribbon-stijl van vorige Office varianten. Het hart van de meer tech-minded gebruiker klopt echter in veel gevallen aan de zijde van de grote zoekgigant.

Doordat populaire Google Apps zoals Gmail, Google Docs en Google Spreadsheets zich al jarenlang in het vizier bevinden van third-party softwareontwikkelaars, bieden deze tools tal van optionele add-ons. Van vertaalsoftware rechtstreeks in Google Docs tot geavanceerde number crunching in Google Spreadsheets. En hoewel ook Office 365 het nodige aanbod aan uitbreidingen heeft, blijkt de unieke integratie met Gmail een gouden combinatie om effectiever en doelgerichter te werken. Om die reden biedt Google G Suite meer mogelijkheden om de software toe te spitsen op de specifieke werkwijze binnen jouw organisatie.

Ook biedt Office 365 zowel desktopversies als in-browser versies van hun software, waarvan de webversie aanzienlijk minder functionaliteiten biedt. Veel gebruikers zullen dus op de desktopversie blijven leunen, met als gevolg dat je zelf de IT-structuur moet onderhouden met lokale installaties en updates.

Met G Suite werk je volledig in de browser. Desondanks kan ook deze oplossing volwaardig offline worden ingezet. Je kunt op elk moment een Google App oproepen en aan de slag gaan, waarna alle offline wijzigingen worden gesynchroniseerd zodra er contact is met een internetverbinding. Doordat de software geheel in de cloud bevindt, beschik je bovendien altijd over de meest recente versie en heb je nooit compatibiliteitsproblemen en onderhoudskosten.

Een laatste verschil is functionaliteit schuilt in de samenwerkingsmogelijkheden.

Waar beide diensten door hun gedeelde Cloud-opslag complete teams in staat stellen snel en efficiënt hun krachten te bundelen, overwint Google de strijd aan het samenwerkingsfront. En wel wanneer twee mensen gelijktijdig in hetzelfde bestand werken. Waar Office 365 nog altijd omwegen nodig heeft om dubbele databewerking te voorkomen, kunnen gebruikers van Google G Suite werkelijk probleemloos tegelijkertijd in dezelfde files aan de slag. Tevens worden individuele wijzigingen bijgehouden, zodat onbedoelde aanpassingen ook op een later moment kunnen worden opgespoord en teruggedraaid, zonder recentere wijzigingen aan te tasten.

Prijsverschil Google G Suite en Office 365

Welk prijskaartje hangt er eigenlijk aan de functionaliteiten van G Suite en Office 365?

Office 365 kent diverse opties, elk verschillend in features, prijs per gebruiker en aantal gebruikers:

  • Office 365 Business Essentials  ($5,00/gebruiker/maand)
  • Office 365 Business  ($8,25/ gebruiker/maand)
  • Office 365 Business Premium ($12,50/gebruiker/maand)
  • Office 365 ProPlus  ($12,00/gebruiker/maand)
  • Office 365 Enterprise E1 ($8,00/gebruiker/maand)
  • Office 365 Enterprise E3 ($20,00/gebruiker/maand)
  • Office 365 Enterprise E5 ($35,00/gebruiker/maand)

Google verkiest een simpeler aanbod. Met twee varianten van Google Apps for Work bedienen zij de gehele markt: Basic en Business.

Het Basic Google Apps pakket biedt een professionele kantoorsoftwaresuite met 30 GB opslag voor € 3,33/gebruiker/maand. Vergeleken met het vergelijkbare Business Essentials pakket van Microsoft is de opslagruimte wat mager. Microsoft biedt op dit front 50gb voor email en 1TB voor opslag in OneDrive.

Verreweg de meeste bedrijven zullen het basispakket links laten liggen en voor Google’s Business Pakketopteren. Dit pakket biedt, naast extra functies en support, onbeperkte opslagruimte voor alle teamleden – voor € 8,00/gebruiker/maand. Dit biedt een aanzienlijk opslag voordeel ten opzichte van de Microsoft OneDrive.

Flexibiliteit

Office 365 vraagt met hun Enterprise-jaarcontracten een aanzienlijk groter commitment van uw organisatie dan Google G Suite. Google biedt zowel maandcontracten als de optie voor jaarcontracten tegen een gereduceerd tarief. Dit maakt de G Suite op de eerste plaats bij uitstek geschikt voor start-ups en bedrijven die snelle groei meemaken.

Maar ook gevestigde bedrijven, die hun organisatie willen optillen naar de cloud, geven vaak de voorkeur voor de flexibiliteit van een maandabonnement. In het digitale tijdperk verstrijkt de tijd eigenlijk te snel om elk jaar 365 dagen stil te staan.

Meer weten over welke productiviteitspakket de meeste waarde toevoegt aan jouw organisatie? Neem contact op met NextNovate voor een vrijblijvend gesprek.

Andere cases

Start het gesprek

Waar staat jouw organisatie?

Laten we beginnen met een kennismaking. Laat je mail achter en we nemen contact met je op.

  • Binnen 24 uur reactie
  • Online of face-to-face
Rik van Renesse Growth Manager