Zivver voor Gmail gelanceerd

Google Workspace (voorheen G Suite) is een veilige cloudoplossing, inclusief Gmail. Toch zijn er scenario’s denkbaar dat er nog meer veiligheid nodig is, bijvoorbeeld om te voldoen aan bepaalde sectorspecifieke normeringen. Met de nieuwe Zivver-plugin verstuur je vanuit Gmail veilig gevoelige en vertrouwelijke informatie. Bijvoorbeeld medische dossiers, BSN-nummers, NAW-gegevens of concurrentiegevoelige zaken.

Voor het versturen van deze soorten informatie gelden strenge eisen. Door Zivver te gebruiken in combinatie met Gmail voldoe je aan Nederlandse en Europese wet- en regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan NTA 7516, ISO27001/2 en diverse sectorspecifieke standaarden.

Hoe het werkt

Zivver voor Gmail werkt via een Chrome-extensie en scant automatisch alle informatie als je een e-mail opstelt. Het systeem waarschuwt wanneer er mogelijk gevoelige informatie gedeeld gaat worden. Vervolgens kun je aangeven of de mail versleuteld verstuurd moet worden.

Zero-knowledge-encryptie zorgt voor een veilige overdracht van de mail, waarmee vertrouwelijkheid gegarandeerd is volgens diverse normeringen. Mocht het nodig zijn kan je (later) ook de mail terugroepen.

Geautoriseerde ontvangers

Bij het opstellen van een mail in Gmail kun je kiezen voor extra beveiligingsopties via Zivver, bijvoorbeeld door alleen geautoriseerde ontvangers toegang te geven tot je mails. Op die manier zorgt multi-factor-authenticatie voor extra beveiliging wie je mail leest. Ook kun je organisatiebreed instellen welke soorten privacygevoelige informatie versleuteld gedeeld moet worden.

Voldoen aan normeringen

Met Zivver kun je als organisatie kiezen voor het gemak van Gmail en toch voldoen aan specifieke normeringen. Zo heeft NextNovate zorginstelling Het Hoge Veer (gebruikers van Google Workspace) geholpen bij het uitrollen van Zivver.

Op die manier kunnen ze voldoen aan de NTA 7516-norm. Die norm is ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van VWS, het Informatieberaad Zorg en Nederlandse gemeenten om veilige communicatie van gezondheidsinformatie te garanderen.

Meer weten over hoe we Zivver hebben geïmplementeerd? Neem dan eens contact met ons op. Ook kunnen wij adviseren in Cloudoplossingen voor de overheid, bijvoorbeeld Chrome Enterprise.

Google Workspace

Maak gebruik van intelligente cloud-apps om altijd en overal sneller (samen) te werken. Op een veilige manier.

Meer blogs

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de digitale werkomgeving. 

Je bent nu hier:

Zivver voor Gmail gelanceerd