Zet innovatie en samenwerking voorop met Google Workspace (G Suite)

Digitaal samenwerken is bij jullie organisatie een feit. Het systeem wat jullie daar waarschijnlijk voor gebruiken, Microsoft Office 365. Toch merk je dat het niet helemaal aansluit bij jullie wensen voor productiviteit en gemak. Tijd om op zoek te gaan naar een toolset voor digitale samenwerking die perfect aansluit bij het moderne werken. Google Workspace zou wel eens de perfecte match kunnen zijn.

Start met écht samenwerken

Als kind van Google, heeft Google Workspace samenwerken in haar DNA. De hele Google Workspace-omgeving is erop gebouwd dat iedereen makkelijk en snel met elkaar kan communiceren en werken. Bij een systeem als Microsoft Office 365 ligt dat anders. Dat is ontstaan uit de klassieke Office versies, waar juist het individuele werken het uitgangspunt was. Microsoft doet nu zijn best om samenwerkingsfuncties toe te voegen, maar kan niet op tegen een systeem wat ontstaan is om samen beter te kunnen werken.  Gaat dat tegelijkertijd aan documenten werken nou echt zo makkelijk in Google Workspace? Ja, deze video laat je in 1:18 minuut zien hoe een uiterst belangrijke kwestie opgelost wordt met digitale, real-time communicatie en samenwerking.

Eén plek voor alles

“Waar vind ik de Powerpoint die ik nodig heb: lokaal in Sharepoint of in de cloud op Onedrive? En de feedback daarop, staat die op de mail of in Teams?” Klinken dit als herkenbare gedachtes? Dan biedt Office 365 je waarschijnlijk meer applicaties en locaties om dingen op te slaan, dan je lief is. Niet echt productief. In Google Workspace zul je hier minder last van hebben. Je hebt te maken met slechts één centrale plek (Google Drive) waar alles te vinden is. Iedereen weet dus altijd waar documenten staan en hoe er feedback geleverd wordt: in de documenten zelf. En Google Chat vind je ook gewoon in Gmail. Wel zo handig wanneer je tussen het mailen door iets te vragen hebt.  Logisch al die integraties, want Google Workspace is ontwikkeld als aansluiting op de cultuur van Google. Een cultuur van samenwerken op een effectieve manier. Dat uit zich in realtime samenwerking in documenten, spreadsheets en presentaties en makkelijke communicatie. En dat levert enorme efficiëntie op en voorkomt ellende met verschillende bestandsversies.

Constante verbeteringen

Nog een voordeel van het volledig cloud-based werken met Google zijn de voortdurende verbeteringen. Zonder dat je daar een nieuw pakket voor hoeft aan te schaffen of een enorme versie update hoeft te doen. Programmaversies die niet meer ondersteund worden met comptabiliteitsproblemen als gevolg is een probleem van vroeger. Alle collega’s hebben altijd toegang tot dezelfde versies en hetzelfde gemak.

Google Workspace werkt in no time, voor iedereen

Google Workspace biedt alle functionaliteit aan in de browser en is dus online altijd en overal toegankelijk. Offline werkt het trouwens ook perfect, het werkt wordt gesynced wanneer er weer verbinding is. Dat betekent ook dat je geen gedoe hebt met applicaties die per device geïnstalleerd moet worden om offline beschikbaar te zijn. Je kunt je voorstellen hoeveel tijdswinst je daarmee behaalt als het gaat om het onboarden van nieuwe collega’s. Die hoeven alleen maar in te loggen met hun Google-account om toegang te krijgen tot alles wat ze nodig hebben om hun werk te doen. Ditzelfde voordeel geldt dus wanneer je bij een organisatie werkt die regelmatig business units toevoegt.

Innovatieve en intuïtieve gebruikerservaring

De verbeteringen vanuit Google zijn overigens niet alleen gericht op systeemprestaties, maar ook op het voortdurend verbeteren en innoveren van de gebruikerservaring zelf. Denk hier bijvoorbeeld aan Machine Learning/AI in de vorm van een slimmere inbox en smart replies. Maar ook integraties met andere Google tools. Zo kun je door de integratie met Google Translate je documenten direct laten vertalen, zodat internationale teams elkaars werk ook kunnen begrijpen. En als typen niet jouw ding is, kun je in Google Docs gewoon gebruik maken van Voice typing – hoe denk je dat we dit artikel geschreven hebben?

Security staat voorop

Last but not least willen we het over veiligheid en data hebben binnen Google Workspace. Dat is bij Google uitstekend geregeld. In tegenstelling tot waar men nog wel eens bang voor is, wordt je data niet door Google gebruikt of gelezen. De informatie is op elk mogelijk niveau versleuteld. Veiligheid en privacy staan voorop. Ook voor de locaties waar je bedrijfsdata verwerkt wordt. Het voordeel van Google is dat er verschillende datacentra zijn en je kunt aanvragen dat je data in de EU opgeslagen wordt, mocht dat nodig zijn om compliant te zijn.

Met Google Workspace van Google zet je dus een enorme stap vooruit wanneer het gaat om productiviteit, innovatie en effectieve samenwerking. En het veroorzaakt een stuk minder IT-hoofdpijn. Veel grote bedrijven gingen je al voor. We nodigen je graag uit voor een virtuele kop koffie om hier verder over te praten.

Ga je liever eerst zelf op onderzoek uit? Download dan ons whitepaper over Google Workspace:

*Quadrant Strategies – Report: Google Workspace vs. O365
Impact on Business – 2020

Google Workspace

Maak gebruik van intelligente cloud-apps om altijd en overal sneller (samen) te werken. Op een veilige manier.

Meer blogs

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de digitale werkomgeving. 

Je bent nu hier:

Zet innovatie en samenwerking voorop met Google Workspace (G Suite)