Wat levert Google Workspace (G Suite) mijn organisatie op?

Overweegt jouw organisatie de overstap te maken naar werken met Google Workspace? Dan wil je natuurlijk het liefst vooraf weten wat deze overstap oplevert. In het dit blog lees je hoe.

Google Workspace helpt je organisatie aan de ene kant efficiënter en prettiger te werken, dankzij een samenhangend pakket aan applicaties voor mail, overleg en productiviteit. Aan de andere levert het een financieel voordeel door nodeloze kostenposten weg te strepen. In dit blog vind je een handige online calculator waarmee je in een paar minuten kunt uitrekenen wat Google Workspace jouw organisatie in euro’s zal helpen besparen. Handig voor je business case!

Gebruik de Google Workspace Estimator

Je kunt de economische impact van Google Workspace berekenen via de Google Workspace Estimator van Forester. De online estimator is gebaseerd op een grootschalig onderzoek dat Forrester Consulting uitvoerde onder 6 grote organisaties die Google Workspace hebben geadopteerd. Deze studie bracht diverse wetmatigheden aan het licht over de economische voordelen binnen de verschillende organisaties. Op basis van deze dataset kun je nu een schatting maken van dezelfde voordelen voor jouw organisatie.

Financiële voordelen Google Workspace

1- Efficiëntere samenwerking

Werknemers zijn minder tijd kwijt aan overleg en het delen van informatie en bestanden. Dit dankzij de effectieve collaboratietools en cloudopslag van Google Workspace.

2- Besparing reiskosten management

In veel organisaties verliest het management nodeloos veel tijd aan afspraken buiten de deur. En hoewel zeker niet elke afspraak zich laat vervangen door een online call, blijkt uit het Forrester Consulting onderzoek dat in alle organisaties veel bespaart kan worden op deze kostenpost.

3- Hardware en onderhoud

ICT vormt voor veel grote organisaties een ontembaar kostenmonster. Hardware-investeringen stapelen zich in een hoog tempo op – soms letterlijk – vanwege de continue noodzaak van nieuwe hardware en onderhoud aan de huidige apparatuur. Bij Google Workspace verhuizen veel IT-vereisten naar de cloud, waardoor hier veel kosten kunnen worden weggestreept. Ook de veiligheid en stabiliteit neemt aanzienlijk toe, doordat Google als koploper een ongekend hoge standaard kan hanteren in hardware en beheer.

4- Telefoniekosten

Wanneer een organisatie veel medewerkers heeft, lopen de maandelijkse kosten voor telefonie hoog op. Google Workspace maakt communicatie via het internet eenvoudig, zodat de kostendruk van telefonie afneemt.

Probeer de calculator nu uit

Benieuwd naar de financiële voordelen van Google Workspace voor jouw organisatie? Je kunt gemakkelijk in enkele minuten een schatting maken van hoeveel euro’s Google’s productiviteitssuite oplevert. Probeer het met de gratis online Google Workspace Estimator van Forester.

Google Workspace

Maak gebruik van intelligente cloud-apps om altijd en overal sneller (samen) te werken. Op een veilige manier.

Meer blogs

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de digitale werkomgeving. 

Je bent nu hier:

Wat levert Google Workspace (G Suite) mijn organisatie op?