Waarom Google Workspace Essentials essentieel is voor jouw organisatie

De Google Workspace-familie kent sinds kort een nieuwe telg: maak kennis met Google Workspace Essentials. In het nieuwe Essentials-pakket zit alles wat je nodig hebt om snel op weg te komen in de digitale wereld van samenwerking en videovergaderen.

Geduchte prijsconcurrent van Zoom

Zoals gezegd is Google Workspace Essentials gratis te gebruiken tot 30 september 2020. Daarna komen de kosten uit op 7,80 euro per gebruiker per maand. Daarmee vormt Google Workspace Essentials het perfecte alternatief voor bijvoorbeeld Zoom als het gaat om videobellen. De betaalde versie van Zoom (geschikt voor organisaties met > 9 medewerkers) kost al snel 19 euro per gebruiker per maand. En voor dat bedrag kun je alleen nog maar videobellen…

Zoom versus Google Meet

Google Meet is de premium videobeldienst van Google. Gaat er nog niet gelijk een lampje branden? Dan zullen we verklappen dat Google Meet tot voor kort door het leven ging als Google Hangouts. Al jarenlang een betrouwbare videodienst met een 99,99% uptime Service Level Agreement. Google Meet werkt direct out-of-the-box, uh, browser. Gedoe met browserplugins of desktopapplicaties gaat dus aan je voorbij, maar ook voorbij aan je klanten waarmee je makkelijk op afstand wil vergaderen. Google Meet staat je toe om tot en met 250 deelnemers te vergaderen en tot aan 100.000 gebruikers te livestreamen. Niet voor niets maken grote organisaties zoals RandstadYoungCapital en Coolblue dankbaar gebruik van Google Meet.

Onze conclusie

NextNovate helpt sinds haar oprichting organisaties over te stappen naar Google Workspace. Snel en volledig overstappen naar Google Workspace vanuit een on-premise-siuatie is geen kwestie van alleen een tool aanschaffen. Zoiets gaat vooral om organisatieverandering en Change Management. Het nieuwe Google Workspace Essentials stelt je als organisatie in staat om stapsgewijs (en dus in je eigen tempo) de stap naar de Cloud te maken.

Gebruik je bijvoorbeeld in eerste instantie alleen Google Meet? Prima, dankzij de concurrende prijs haal je daarmee een gedegen alternatief voor Zoom in huis. Je kunt ook kiezen om Google Docs, Sheets en Slides te gebruiken en de stap te nemen om in realtime samen te werken. Ben je overtuigd van deze nieuwe manier van werken? Dan helpen wij je bij NextNovate graag verder met een volledige migratie, incl. mail van Google. Dat gaat bijvoorbeeld met de Google Workspace-varianten Business of Enterprise, waar uiteraard Gmail in te vinden is.

De belangrijkste voordelen van Google Workspace Essentials op een rijtje:

  • Google Meet voor veilig videovergaderen in hoge kwaliteit
  • Google Docs, Sheets & Slides voor realtime samenwerken
  • Samenwerken in Microsoftbestanden zonder converteren
  • Goede (kalender-) integratie mogelijk met Microsoft Office
  • Videobellen zonder externe plugins in je browser of apps
  • Volledig Cloud-based, geen offline tools nodig (sterker nog, die bestaan niet eens!)
  • Enterprise security voor niet-enterprise prijs
  • Uitgebreide beheertools voor Admins

Google Workspace

Maak gebruik van intelligente cloud-apps om altijd en overal sneller (samen) te werken. Op een veilige manier.

Meer blogs

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de digitale werkomgeving. 

Je bent nu hier:

Waarom Google Workspace Essentials essentieel is voor jouw organisatie