Google Workspace (G Suite) en recruitment: een cultuur van innovatie

In dit artikel belichten we de belangrijkste millennial-carrièredrijvers en hoe Google Workspace je helpt je organisatie een positieve draai in die richting te geven.

Inleiding

De strijd om toptalent woedt vandaag de dag heviger dan ooit. Aan de ene kant vindt de groei – en krimp – van organisaties op een steeds hoger tempo plaats. Aan de andere kant, de zijde van de professional, is het eenvoudiger dan ooit om een welhaast oneindige hoeveelheid loopbaanpaden met een druk op de knop op het scherm te toveren. Kortom: organisaties die in staat zijn de beste professionals aan zich te binden hebben een onmisbare troef in handen, maar dat is in het digitale tijdperk des te lastiger. Dat brengt ons bij de vraag wat de nieuwe generaties professionals – de millennials – eigenlijk van hun organisatie verlangen.

1. Work the way you live

Bij Google klinkt als sinds jaar en dag het motto ‘work the way you live’. Deze filosofie houdt simpelweg in dat mensen het fijnst werken wanneer ze technologie tot hun beschikking hebben die ze al kennen uit hun eigen dagelijks leven. Het is exact deze wens naar het werken met eigen technologie die millennials aanwijzen als belangrijke factor in de keuze voor een werkgever. Maar liefst 53% van de millennials geeft aan dat ze sneller voor een werkgever kiezen wanneer deze dezelfde technologie gebruikt als die ze kennen uit hun eigen privéleven. Google Workspace helpt organisaties de kloof tussen werk- en privétechnologie te overbruggen. De suite komt met tal van communicatie- en productiviteitstools die in hun structuur en toepassing diep geworteld zijn in het dagelijks gebruik van millennials (en steeds meer niet-millennials). Gmail, Hangouts, Drive, Docs en Calendar zijn stuk voor stuk bekende kost. In de browser, op elk denkbaar device. Google biedt hiermee een alternatief voor de vaak logge traditionele software die millennials al jarenlang achter zich hebben gelaten. Werken met Google Workspace zal een professional niet magisch aan je organisatie binden, maar het plaatst wel een essentieel fundament in het opzetten van werkstructuur die hen aantrekt.

2. Flexibiliteit

Millennials willen niet gebonden zijn aan één plek en één device – simpelweg omdat ze dat in het dagelijks leven ook al jaren niet meer zijn. Men wil in een naadloze transitie een taak kunnen neerleggen op het ene device en deze voortzetten op een ander device. Eén van Google Workspace’s grootste voordelen als clouddienst is dat het alle barrières tussen devices en gebruikers opheft. Dankzij centrale cloudopslag in Drive kunnen professionals hun bestanden op elk device openen (mits ze toegang hebben vanuit admin). Onderling kunnen teamleden bovendien gemakkelijk in dezelfde bestanden werken en overleggen. Zo helpt Google Workspace professionals efficiënter te werken en sterkt het de collaboratieve bedrijfscultuur waar de millennial naar op zoek is.

3. Snelheid

De millennial-generatie wordt wel eens gekscherend de ‘impatient generation’ genoemd. En in de werksfeer blijkt daar zeker een kern van waarheid in te zitten – in positieve zin! Millennial professionals blijken namelijk voortdurend op zoek naar vooruitstrevende oplossingen om sneller en efficiënter (samen) te werken. Ook hebben ze een gezonde aversie tegen logge IT-systemen en ondoordringbare samenwerkingsstructuren. Google Workspace maakt het mogelijk om sneller en efficiënter te werken, overleggen en samen te werken. Snel een project overleggen, zelfs als sommige teamleden in het buitenland zitten? Google hangouts maakt het mogelijk. Brainstormen om ideeën echt tot leven te laten komen? Google Jamboard fungeert als digitaal whiteboard, dat live wordt gestreamd zodat teamleden van over de hele wereld kunnen deelnemen. Tegelijkertijd bevat Google Workspace tal van slimme functies die kleine (maar veelvoorkomende!) taken drastisch helpen verkorten. Zo helpt Quick Access middels machine learning je aanzienlijk sneller het gewenste bestand te vinden. Smart Reply maakt emailcommunicatie efficiënter met passende reactiesuggesties op veelvoorkomende mails.

Google Workspace

Maak gebruik van intelligente cloud-apps om altijd en overal sneller (samen) te werken. Op een veilige manier.

Meer blogs

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de digitale werkomgeving. 

Je bent nu hier:

Google Workspace (G Suite) en recruitment: een cultuur van innovatie