Google neemt AppSheet over, wat betekent dat?

Google neemt no-codeplatform AppSheet over. Reden genoeg om NextNovate-developer Mitchel Querreveld en Google Developer Expert Niek Waarbroek te vragen wat AppSheet nu eigenlijk is en hoe jouw organisatie kan profiteren van Google’s nieuwste aanwinst.

Wat is AppSheet?

Mitchel: “Met AppSheet kun je makkelijk apps maken die gebruik maken van bestaande data, afkomstig uit bijvoorbeeld Google Sheets. Zonder enige kennis van een programmeertaal kan iedereen apps maken of aanpassen, ook wel no-code genoemd.”

 

Waar gebruik je AppSheet voor?

Niek: “Het grootste voordeel is dat zakelijke gebruikers zelf apps kunnen ontwikkelen. Vaak zie je dat goede ideeën voor een app snel ontstaan op een afdeling, maar dat daarna een lang traject volgt met de IT-afdeling of bijvoorbeeld externe developers. Die moet je ook goed instrueren, want ze kennen je organisatie nog niet. Met AppSheet kunnen zakelijke gebruikers zélf aan de slag, hoef gaaf is dat.”

No-code, waarom zou je daar voor kiezen?

Niek: “Veel mensen denken dat no-code toepassingen alleen voor mensen zijn die niet ‘echt’ kunnen programmeren en dat de resultaten tegenvallen, maar het tegendeel is waar. Een enorm voordeel is dat niet-IT’ers apps kunnen ontwikkelen, vaak juist de mensen die de organisatie door en door kennen. Een goed no-codeplatform stelt je als zakelijke gebruiker ook in staat om snel een prototype te realiseren. Op die manier kan je makkelijk en ook goedkoop kijken wat wel of niet werkt.”

Waar gebruikt NextNovate AppSheet voor?

Mitchel: “Natuurlijk is het zo dat iedereen zelf apps kan ontwikkelen met AppSheet, maar soms is wat hulp niet slecht. Dan komen wij van NextNovate in beeld. Zo hebben we recent The Student Hotel geholpen met een multifunctionele hotel-app. Deze app kan kamersleutels beheren, roomservice aansturen en ook leuk: hotelgasten krijgen een mailtje als er een pakketje voor ze afgeleverd is bij de receptie.”

Wat verwacht je voor de toekomst van AppSheet bij Google?

Niek: “Ik zie dat Google al langer bezig is met no-code development, dus een overname past daar goed bij. Mijn verwachting is dat veel business-gebruikers aan de slag gaan met dergelijke tools om te innoveren en processen eenvoudiger te maken. Voor de echt lastige delen kunnen developers altijd aanhaken. No-code platformen worden ook steeds volwassener: wat spreadsheetkennis is tegenwoordig genoeg om een eigen app ontwikkelen!”

NextNovate kan voor jouw organisatie een volledige app ontwikkelen via AppSheet, of een solide basis leggen voor jouw eigen team om verder te werken. Nu AppSheet overgenomen is door Google verwachten we dat het gebruik en de mogelijkheden zullen toenemen. Benieuwd naar wat wij kunnen (co-) produceren met AppSheet voor jouw organisatie? Plan vrijblijvend een Hangouts in en we laten je graag de mogelijkheden zien.

Google Workspace

Maak gebruik van intelligente cloud-apps om altijd en overal sneller (samen) te werken. Op een veilige manier.

Meer blogs

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de digitale werkomgeving. 

Je bent nu hier:

Google neemt AppSheet over, wat betekent dat?