De Cloud is niet nieuw, hoe staat het er nu écht voor?

Elk bedrijf heeft te maken met technologie, ongeacht de grootte, branche of plaats waar ze zich bevinden.

Nieuwe technieken

Maar slechts gebruik maken van de nieuwste technieken is geen garantie voor competitiviteit. Het bezitten van de nieuwste technieken wordt steeds sneller de regel, in plaats van de uitzondering: ‘Digital Natives’, mensen die zijn opgegroeid met het gebruik van een computer en goed uit de voeten kan met alle nieuwe technologie, zullen in de nabije toekomst de meerderheid gaan vormen op de werkvloer. Terwijl overal ter wereld teams steeds behendiger worden met de nieuwste technieken, staan bedrijven hierdoor op een tweesprong: ze kunnen zich verzetten tegen de vernieuwing, of de laatste technologie aan hun medewerkers aanbieden.

Digital Natives

Het klinkt logisch: hoe groter het aantal Digital Natives wordt op de werkvloer, hoe moderner de werkomgeving. Voorspeld wordt dat in 2020 het voeren van een no-cloud policy even zeldzaam en belemmerend zal zijn als het voeren van een no-internet policy vandaag de dag is. We bevinden ons dus in het midden van een ongekende technologische verschuiving – vergelijkbaar met de introductie van Microsoft Office, of het uitvinden van het internet. Dit is niet alleen merkbaar in de tools die we gebruiken: de IT experts zelf merken de verschuivingen in hun functie, rol en verantwoordelijkheden. Jarenlang is IT geillustreerd als het interne support-mechanisme dat ondersteunt als er iets niet werkt: als er iets stuk gaat, is IT er om het te maken. In 2016 wordt echter veel van het routineuze werk doorgesluisd naar de Cloud Services, wat IT de mogelijkheid biedt om te focussen op strategie – het is niet langer alleen maar repareren om te zorgen dat alles werkt en er komt steeds meer ruimte vrij om vooruit te kijken en te denken over hoe het beter kan.

Cloud First

De skillset van een goede IT professional in de hedendaagse, cloud-first werksfeer is dan ook radicaal anders dan dat het een tijd geleden was. Cloud IT is volwassen aan het worden, en beïnvloedt zo elke organisatie en IT experts wereldwijd – in een ongezien tempo. We bevinden ons aan de vooravond van de zogenaamde ‘Golden Age of IT’, waar er uitgestegen kan worden boven het routineuze werk, en strategisch gezocht kan worden naar systemen die intuïtief goed werken. Het takenpakket van de IT professional verandert: van ‘beheren’ vindt er een verschuiving plaats in de richting van ‘faciliteren’ en ‘souffleren’. De hedendaagse IT’er ziet het belang van het implementeren van de nieuwste technieken, omdat hij weet dat een moderne werkplek de productiviteit en het engagement vergroot – en dit is wat er nodig is om de competitie voor te blijven.

Kunnen wij je helpen met werken in de cloud?

Google Workspace

Maak gebruik van intelligente cloud-apps om altijd en overal sneller (samen) te werken. Op een veilige manier.

Meer blogs

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de digitale werkomgeving. 

Je bent nu hier:

De Cloud is niet nieuw, hoe staat het er nu écht voor?