• ASICS Corporation logo
  • naturalis
  • OLX Logo EPS vector image 1
  • dmg
  • randstad logo
  • citizenM logo references
  • Riwal Logo

Chrome devices in Grote Organisaties

Ben jij al bekend met alle (Enterprise-) mogelijkheden van Chrome devices? Zo niet dan hebben we een mooi whitepaper geschreven om je helemaal bij te praten. Ontdek onder meer hoe je flink kan besparen op IT-beheer, kosten voor hardware (& licenties) en hoe Chrome devices de productiviteit verhogen van je organisatie.

Gratis Whitepaper: Chrome @ Work

Slimmer Werken met Chrome devices

whitepaper-screenshot
  • Vier soorten Chrome devices
  • Bespaar op IT-beheer
  • Bespaar op software- & licentiekosten
  • Verhoog productiviteit met Chrome

Waar mogen we jouw whitepaper heensturen?

Slimmer werken met Chrome Devices?
Je leest het in deze whitepaper!
Geen (geldig) e-mailadres?


Google Chrome devices? Het onderwijs werkt er al jaren mee. Deze apparaten – zoals de Chromebook en de Chromebox – bieden handzame en voordelige systemen met de Google Chrome webbrowser als centrale spil. En met de enorme toevlucht van browser based productiviteit van de laatste jaren, zouden deze Chrome devices zomaar eens de werkstations van de toekomst kunnen zijn.

Immers, tal van applicaties zijn de afgelopen decennia verplaatst van desktop applicatie naar browser-app. Van online bankieren tot email. In het dagelijks leven is het al doodnormaal om primair vanuit de browser te werken. Grote organisaties zit echter nog middenin de transitie. Wanneer je als organisatie deze stap neemt, kun je aanzienlijk besparen op kosten en arbeidsuren, terwijl je wint aan productiviteit. In dit blog belichten we vier voordelen van Chrome devices.

1. Voordelige hardware

Chrome devices zijn kosten-effectief. Door de bescheiden hardwarespecificaties en het open Chrome OS zijn ze vele malen voordeliger dan traditionele laptops en workstations. Werken in de browser vraagt minder power van de computer, waardoor hiermee efficiënt en zonder haperingen gewerkt kan worden.

Zo kun je al Chromebooks aanschaffen vanaf 160,- per stuk. Dit biedt logischerwijs een fors inkoopvoordeel in de hardware. Doordat men op een Chromebook veelal werkt met schaalbare productiviteitssuites zoals G-Suite of Office 365 , levert het tevens aan de softwarekant een kostenvoordeel op en vermindert het de typische financiële groeipijnen van organisaties.

2. Minder kosten en arbeidsuren aan IT-beheer

Misschien nog wel belangrijker is het voordeel aan de beheerzijde van de IT. Chrome devices maken gebruik van browserapplicaties en cloudservices. Deze worden doorlopend geoptimaliseerd in hun veiligheid en de kwaliteit van de achterliggende software en hardware.

Dat betekent dat een flinke portie IT-beheer, die van oudsher aan de zijde van jouw organisatie lag, nu uit handen wordt genomen. Dit levert een besparing van arbeidsuren in IT-beheer op tot wel 90%.

3. Microsoft hoeft niet de deur uit

Hoewel veel bedrijven de adoptie van Chrome devices  combineren met het gebruik van in-browser productiviteitssuites zoals Google G Suite, is dit geenszins een vereiste om te profiteren van deze devices.

Het is namelijk uitstekend mogelijk elke denkbare desktopapplicatie te blijven gebruiken op een Chrome device. Hierbij draait de software niet op de hardware van het systeem zelf, maar wordt deze in de browser ‘gestreamed’ via krachtige systemen op afstand. Zo kun je vloeiend zelfs de meest veeleisende software draaien, zonder dat het werksysteem zelf over krachtige hardware beschikt.

Dit biedt een essentieel voordeel voor tal van organisaties die de stap naar Chrome devices willen maken: ze hoeven geen afscheid te nemen van bestaande software en workflows. Wanneer je organisatie nog specifieke Windows programma’s gebruikt, kunnen deze gewoon worden doorgebruikt op een Chrome device, bijvoorbeeld met behulp van Citrix of VMware. Dit maakt het mogelijk om Chrome devices laagdrempelig uit te rollen in je organisatie.

4. De standaard van de nieuwste generatie werknemers

Het laatste voordeel van Chrome devices is van culturele aard: de werknemer van de toekomst weet simpelweg niet beter. Als het gaat om privégebruik is de transitie van desktopsoftware naar browserapplicaties allang achter de rug.

De jeugd van vandaag groeit op met de desktop als primaire toegangspoort tot software. Ze werken op school (samen) middels effectieve in-browser apps zoals Google Docs, Spreadsheets en Presentations. Ze schakelen in hun werk naadloos over van mobiel, laptop en tablet.

Eigenlijk is de revolutie al voorbij – we zijn er al. Grote organisaties hebben  alleen het nodige in te halen. De organisaties van de toekomst zijn degenen die erin slagen de efficiëntie uit ons privéleven in hun werkprocessen te brengen.

Starten met een proof of concept? Nextnovate kan in samenwerking met Acer een proof of concept aanbieden.

Laten we sparren

Enthousiast over de mogelijkheden om als organisatie slimmer te werken met
G-Suite? Tof! Wij ook. We bieden je een gratis hang-out sessie aan met een van onze consultants. Geheel vrijblijvend!

Boek Spar-Hangout

logo-nextnovate-2x-grey.png

How to reach us

info@nextnovate.com
+31 85 27 33 099
(of contact één van onze consultants direct)

Boerhaavelaan 40
2713 HX Zoetermeer

Get Social with us