5 essentiële principes om blijvende digitale verandering te realiseren

Lang geleden was het kantoor slechts een fysieke werkomgeving, maar die dagen zijn voorbij. Tegenwoordig zijn de grenzen tussen de fysieke en digitale (kantoor-) wereld meer en meer vervaagd. Leading organizations zijn begonnen om de dagelijkse werkervaring van werknemers te veranderen door een digitale werkomgeving te creëren: Een die het makkelijker maakt voor werknemers om te communiceren, verbinden en samenwerken – ondersteund door nieuwe technologie. De sleutel tot een goede digitale werkervaring ligt in hoe succesvol je organisatie er in slaagt om blijvende digitale verandering te realiseren. Om je daarbij te helpen hebben we een playbook samengesteld. Wij presenteren je graag:

NextNovate’s playbook om digitale verandering te realiseren: Vijf essentiële principes

Organisatieanalyse

Het is aan te raden om een organizational analysis uit te voeren om de impact van verandering te onderzoeken voor je organisatie, de stakeholders en je werknemers. Je kunt overwegen om verschillende workshops te organiseren (bijv. over planning en implementatie) om werknemers vroeg in het veranderproces te betrekken en daarmee buy-in te krijgen.

Sponsorship

Wanneer je een coalitie vormt van zowel leiders als werknemers die er alles aan zullen doen om de veranderingen te omarmen, zul je zien dat andere werknemers volgen. De sponsorgroep moet zelf het goede voorbeeld geven en het gewenste digitale gedrag tonen. Wanneer de CEO een voor iedereen begrijpbaar verhaal houdt, heeft een veranderingstraject meer kans van slagen. Dit is wat we executive change sponsorship noemen.

Medewerkerverantwoordelijkheid

Het klinkt vrij voordehandliggend, maar toch zo belangrijk: betrek je medewerkers actief bij alle veranderingen en train om iedereen in staat te stellen mee te komen met de veranderingen. Benut of open specifieke communicatiekanalen waarop collega’s hun mening of suggesties kunnen uiten. Daarnaast kun je bepaalde werknemers kunnen rekruteren als early adopters / informal leaders en deze groep begeleiding te geven in hoe ze om kunnen gaan met de veranderingen om te zorgen dat ook de rest van het bedrijf effectief omgaat met de nieuwe technologieën.

Communicatie

Zorg dat je een sterk en vooral verbindend communicatieplan opstelt, waarin je het gebruik van verschillende communicatiekanalen opneemt. Vergeet niet om de redenen voor de aanstaande veranderingen op te nemen en focus juist op de voordelen voor de organisatie en de medewerkers als individuen. Door de autoriteitspositie van de CEO te gebruiken kun je belangrijke berichten meer gewicht geven. Overweeg ook om branding toe te voegen aan je veranderingsproject, om zo op een meer positieve en vermakelijke manier te communiceren.

Verandering versterken en ondersteunen

Door post-projectteams in te stellen kun je voorkomen dat de energy-flow van het eigenlijke veranderingsproject stilvalt na afloop. Je kunt na het project erover blijven communiceren en ook trainingsactiviteiten organiseren. Des te meer je organisatie investeert in training, des te groter de buy-in van je werknemers is voor verandering. Vergeet ook niet om succes te vieren! Beloon en erken bijvoorbeeld medewerkers die de veranderingen omarmen.

Download ons volledige whitepaper

Leer meer over deze vijf onderwerpen in ons uitgebreide en exclusieve whitepaper. In 40 pagina’s leer je alle ins en outs van blijvende digitale verandering.

Google Workspace

Maak gebruik van intelligente cloud-apps om altijd en overal sneller (samen) te werken. Op een veilige manier.

Gratis Download

NextNovate’s playbook to drive effective digital change

Een tool kopen kan iedereen, maar hoe zorg je dat iedereen meekomt in blijvende digitale verandering? Wij delen de geheimen met je in dit whitepaper, zodat jouw volgende implementatie een succes gaat worden. Download ‘m snel. 

Je bent er bijna

Meer blogs

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de digitale werkomgeving. 

Je bent nu hier:

5 essentiële principes om blijvende digitale verandering te realiseren